'Sevilla zet in op beul van Ajax en bij PSV vertrokken probleemkind'
Europa League-winnaar wil tweetal overtuigen

'Sevilla zet in op beul van Ajax en bij PSV vertrokken probleemkind'

08-06-2015 11:05
11

Het blijft onduidelijk waar Zakaria Bakkali vanaf komend seizoen speelt. De negentienjarige aanvaller van PSV kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Niet Valencia, maar Sevilla zou nu de beste papieren hebben.

Dat bericht althans Cadena Ser. Bakkali is in gesprek met de winnaar van de Europa League. Enkele weken geleden leek het er nog op alsof Valencia aan het langste eind zou trekken. Inmiddels heeft Bakkali zijn vleugels echter uitgeslagen naar Andalusië. De club ziet in de Belg een belofte voor de toekomst en wil hem de tijd geven te acclimatiseren aan het hogere niveau in de Primera Division.

Bakkali is niet de enige transfervrije speler waar Sevilla op inzet. Ook Yevhen Konoplyanka, de ster van Dnipro Dnipropetrovsk, is met de Spanjaarden in gesprek. De flankspeler maakte het voorbije seizoen indruk in de Europa League. Hij deed onder meer Ajax pijn door in de verlenging in de Arena te scoren. Hij speelde anderhalve week geleden nog de Europa League-finale tegen Sevilla. Die ging voor Dnipro verloren (2-3).

Het vastleggen van Konoplyanka is echter een zware kluif. Meer Europese clubs zitten achter zijn diensten aan. Sevilla hoopt hem te overtuigen met Champions League-voetbal, dat sinds dit seizoen als beloning geldt voor de winnaar van de Europa League. Sevilla verkocht rechtsback Aleix Vidal zondagavond aan FC Barcelona. Eerder werd Michael Krohn-Dehli al vastgelegd.