Mysterieuze methode brengt Cambuur bij 'nieuwe Rusnak': Interessante speler
Mooie transfer voor Leeuwarder club

Mysterieuze methode brengt Cambuur bij 'nieuwe Rusnak': "Interessante speler"

09-06-2015 07:50
2

Albert Rusnak is nog steeds niet vergeten in Leeuwarden. SC Cambuur hoopt dat het nu een 'nieuwe Rusnak' heeft binnengehaald. Dominik Masek zal de komende twee seizoenen onder contract staan bij de Leeuwarder club en wordt stiekem al vergeleken met zijn Slowaakse voorganger.

De Tsjechische aanvallende middenvelder, die ook als linksbuiten kan spelen, komt over van Hamburger SV. Daar speelde hij in de beloften. "HSV moest hem voor 1 mei een aanbieding doen. Dat hebben ze niet gedaan en toen werd hij voor ons interessant", geeft Henry van der Vegt, technisch manager van Cambuur, aan in Leeuwarder Courant. De krant maakt natuurlijk direct de vergelijking met Rusnak.

"We hebben nu even niks met huurovereenkomsten te maken, dat is ook een voordeel", vervolgt hij. Cambuur kan Masek zelfs voor een derde jaar binden, daar er een optie ligt. "Hij is in zijn leeftijdscategorie in Tsjechië vier jaar uitgeroepen tot speler van het jaar en heeft in alle vertegenwoordigende elftallen gespeeld. Hij is wel wat klein en licht en moet in dat opzicht nog enkele stappen maken. Maar hij is ontzettend handig aan de bal."

Hoe kwam Masek, die 1.72m lang is, op de radar? "Daar hebben we onze methodes voor", is Van der Vegt mysterieus. "Iedereen bij Cambuur is het er over eens dat hij een interessante speler voor ons is. Dominik weet ook wel dat doorgroeien in de Bundesliga voor een jeugdspeler lastig is."