'Twente wilde voormalig publiekslieveling van Utrecht graag inlijven'
Belgische aanvaller kiest voor vaderland

'Twente wilde voormalig publiekslieveling van Utrecht graag inlijven'

11-06-2015 09:59

Steve De Ridder speelt aankomend seizoen voor het Belgische Zulte Waregem, maar ook FC Twente had belangstelling voor de aanvaller. De voormalig publiekslieveling van FC Utrecht staat nu onder contract bij het Deense FC Kopenhagen, dat hem van de Domstedelingen kocht.

Twente hoopte volgens Voetbal International De Ridder op huurbasis te strikken, maar de Belgische aanvaller gaf de voorkeur aan Zulte Waregem uit zijn vaderland. De Tukkers zijn op zoek naar een spits, daar Luc Castaignos zo goed als zeker vertrekt en Torgeir Borven een blessure heeft. Jari Oosterwijk blijft waarschijnlijk als enige spits over in Enschede.

Het is duidelijk dat Twente geen (grote) transfersommen op tafel mag leggen en eerst moet verkopen, alvorens er spelers worden aangetrokken. De financieel noodlijdende club richt zich dan ook op transfervrije spelers of spelers die op huurbasis willen komen. Eerder gaf technisch manager Ted van Leeuwen al aan dat hij denkt ongeveer negen miljoen euro binnen te halen met transfers.