Messaoud verkiest voetbaldwerg boven Engeland: 'Dit past beter bij mijn speelstijl'
Willem II'er verkast

Messaoud verkiest voetbaldwerg boven Engeland: 'Dit past beter bij mijn speelstijl'

12-06-2015 16:57
3

Ali Messaoud vervolgt zijn loopbaan bij FC Vaduz in Liechtenstein. De middenvelder van Willem II tekent bij de voetbaldwerg een contract voor drie jaar.

Opvallend is dat de Liechtensteinse club uitkomt in de Zwitserse competitie. "De afgelopen periode heb ik in diverse landen met geïnteresseerde clubs gesproken. Voor mij was het belangrijkste dat de speelwijze van een club past bij mijn speelstijl en ontwikkeling maar ook het gevoel bij een trainer", legt Messaoud de transfer uit aan Voetbal International. "Ik ben een technische middenvelder en in een land als bijvoorbeeld Engeland wordt zo'n speler op termijn nog wel eens overgeslagen."

Messaoud doorliep de jeugdopleiding van AZ, maar werd groot in Tilburg bij Willem II. Hij gaat met zijn nieuwe club Europees voetbal spelen. Vaduz won in Liechtenstein namelijk de beker. "In Zwitserland was enige scepsis tegen FC Vaduz omdat ze bang waren dat ze op termijn het kampioenschap zouden kopen', omschrijft Messaoud de situatie van zijn nieuwe club. "Maar ze willen juist met dat plan jonge ambitieuze spelers halen en op die manier geleidelijk omhoog gaan."