Turkije komt met schrik vrij en stoot Oranje voorlopig van derde plaats
Turken winnen in de slotfase van Kazachstan

12-06-2015 20:09

Turkije is op bezoek bij Kazachstan met de schrik vrijgekomen. De ploeg van bondscoach Fatih Terim leek een overwicht lange tijd niet in de score uit te kunnen drukken, maar ontsnapte alsnog (0-1).

De Turken waren in Almaty vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar Arda Turan, Burak Yilmaz en Mehmet Topal slaagden er lange tijd niet in om het net te vinden. Kazachstan deed dat voor rust namens Sergey Khizhnichenko wel, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel geannuleerd door de scheidsrechter.

Toen Yilmaz in de tweede helft de paal raakte, dreigde duur puntenverlies voor Turkije. Atlético Madrid-spelmaker Turan bood echter toch nog uitkomst. Met een bekeken schot had de middenvelder in de slotfase het laatste woord, waardoor de Turken voor in ieder geval een paar uur de derde plaats overneemt van het Nederlands elftal.

De ploeg heeft nu één punt meer dan Oranje, dat bij een overwinning op Letland Turkije weer aflost. Kazachstan staat onderaan in Groep A, met slechts één punt uit zes duels.