Wijnaldum doet een 'Kluivertje': Deze poging keek ik tot het laatst na
Gouden wissel helpt Nederland aan belangrijke zege

Wijnaldum doet een 'Kluivertje': "Deze poging keek ik tot het laatst na"

13-06-2015 13:24

Het Nederlands elftal rekende vrijdagavond af met Letland. Georginio Wijnaldum vervulde als invaller een belangrijke rol door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen in het uiteindelijk met 2-0 gewonnen duel.

Het doelpunt van Wijnaldum deed sterk denken aan de winnende treffer die Patrick Kluivert in 1995 namens Ajax maakte in de Champions League-finale tegen AC Milan. "Die bal kwam ook niet lekker voor mijn voeten, soms weet je als je hebt geschoten wel of het raak is of niet. Deze poging keek ik tot het laatst na. Ik was enorm blij. We moesten hier winnen en dat is ook gebeurd", aldus de PSV'er tegenover het Algemeen Dagblad.

Wijnaldum kan nu met een gerust hart op vakantie naar Suriname. "Ik ga nu mijn zus en familieleden opzoeken, even lekker bijkomen", vervolgt de middenvelder. "Daar zijn we wel aan toe." Daley Blind is het daarmee eens. "Die vakantie, die komt wel gelegen, ja. Het is een lang en zwaar seizoen geweest en dat voel je ook wel. Maar in Letland moest het nog wel even gebeuren."