'Barcelona verdient vijftien miljoen euro aan dribbelaar en Spaans international'
Tweetal levert vijftien miljoen op

'Barcelona verdient vijftien miljoen euro aan dribbelaar en Spaans international'

14-06-2015 11:05
2

FC Barcelona neemt afscheid van Gerard Deulofeu en Marc Bartra. Het tweetal, afkomstig uit de jeugdopleiding van de Champions League-winnaar, is er niet in geslaagd om door te breken in het eerste elftal van Barça. 

Deulofeu (foto), afgelopen seizoen actief voor Sevilla, werd in het seizoen 2013/14 door Barcelona verhuurd aan Everton. Die club heeft volgens de Daily Mail inmiddels overeenstemming bereikt met de Catalanen om de vleugelspeler definitief in te lijven. Prijskaartje: vijf miljoen euro. Everton-manager Roberto Martinez is een groot fan van de 21-jarige dribbelaar, die één interland namens Spanje op zijn naam heeft staan. 

Ook verdediger Bartra (24) pakt definitief zijn koffers. Hij debuteerde in 2010 voor Barcelona en speelde een handvol interlands namens Spanje, maar is in Nou Camp nooit een vaste waarde geworden. Diverse clubs uit Engeland toonden interesse in Bartra, die een prijskaartje heeft van ongeveer tien miljoen euro. Italiaanse media melden dat de sportieve toekomst van de rechtspoot echter bij Internazionale ligt. De Italianen willen de transfer van Bartra komende week afronden.