Transfervrij: deze spelers zijn gratis op te pikken bij de Franse top

Transfervrij: deze spelers zijn gratis op te pikken bij de Franse top

16-06-2015 15:00
1

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Franse Ligue 1 hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die gratis op te halen zijn. Deze keer alle spelers uit de hoofdmacht van PSG, Olympique Lyon, AS Monaco, Olympique Marseille en St. Etienne die binnenkort transfervrij zijn.

Olympique Lyon

Yoann Gourcuff
De aanvallende middenvelder kwam in 2010 voor 22 miljoen euro over van Bordeaux. De hoge verwachtingen heeft hij nooit helemaal kunnen waarmaken. Het afgelopen seizoen speelde de 28-jarige Fransman, mede door een rugblessure, slechts zeventien wedstrijden in de competitie.

Mouhamadou Dabo
Dabo speelt inmiddels vier seizoenen voor Lyon. Daar lijkt het bij te blijven. De 28-jarige linkervleugelverdediger werd het afgelopen seizoen regelmatig uit de selectie gehouden en mag uitkijken naar een andere club.

Sidy Koné
De middenvelder komt uit de jeugdopleiding van Lyon, maar wist nooit door te breken. In vier jaar tijd kwam de 23-jarige speler slechts tot vijf optredens.

AS Monaco

Dimitar Berbatov
De oude vos deed het afgelopen seizoen niet heel onverdienstelijk bij Monaco. Berbatov maakte negen doelpunten, waaronder één cruciale tegen Arsenal in de achtste finale van de Champions League. Het net naar de Premier League gepromoveerde Bournemouth zou interesse hebben in de 34-jarige spits.

Ricardo Carvalho
De 37-jarige verdediger kende een rijke carrière die bij hem bij clubs als Porto, Chelsea en Real Madrid bracht. De verwachting is dat hij zijn loopbaan verlengt, want hij wil nog graag naar het EK 2016 in Frankrijk.

Olympique Marseille

André-Pierre Gignac
De international van Frankrijk scoorde afgelopen seizoen 21 keer in 38 Ligue 1-duels. Toch heeft hij al laten weten zijn aflopende contract niet te verlengen. Galatasaray en het Mexicaanse Tigres zouden zich hebben gemeld bij de aanvaller.

Rod Fanni
De centrale verdediger speelt sinds 2010 voor Marseille. In de laatste vijf jaar was hij een belangrijke kracht voor de Franse ploeg, maar Fanni is 33 jaar en lijkt te oud voor nog een contractverlenging.

Stéphane Sparagna
De twintigjarige verdediger uit de opleiding van Marseille leek dit jaar zijn doorbraak te maken. In de eerste zes wedstrijden mocht hij drie keer meedoen. Toen stokte het ineens. Hij kreeg slechts veertien speelminuten in het gehele resterende seizoen.

AS Saint Etienne

Ismaël Diomandé
Diomandé kwam het afgelopen seizoen 25 keer in actie voor St. Etienne. De 22-jarige middenvelder komt uit de jeugd van de club. In de wandelgangen wordt Arsenal genoemd als eventuele nieuwe club. Wat dat betreft is het begrijpelijk dat de Ivoriaan zijn opties open houdt.

François Clerc
De 32-jarige Fransman kwam het afgelopen seizoen achttien keer in actie voor de groenwitten, die hij sinds 2012 dient. Het is nog niet bekend of St. Etienne het contract van de vleugelverdediger gaat verlengen.

Landry N'Guémo
St. Etienne nam de middenvelder in januari gratis over, nadat hij een half jaar zonder club had gezeten. Hij speelde zeventien keer voor de Franse formatie, veelal in de basis. Nu is het de vraag of hij op een nieuwe verbintenis kan rekenen.

Paris Saint-Germain heeft geen spelers uit de hoofdmacht met een aflopend contract.