Update: PSV-doelman vindt club in Duitsland, club kan één miljoen euro bijschrijven
Goalie (28) had nog contract voor één jaar

Update: PSV-doelman vindt club in Duitsland, club kan één miljoen euro bijschrijven

16-06-2015 19:50
3

VfB Stuttgart haalt Przemyslaw Tyton naar Duitsland. De Poolse goal van PSV wordt bij de Bundesliga-club de opvolger van Sven Ulreich. Die tekende dinsdag een contract bij Bayern München. 

Duitse media schrijven dinsdag dat Tyton (28), die afgelopen seizoen door PSV werd uitgeleend aan het Spaanse Elche, een driejarig contract krijgt in Stuttgart. De sluitpost maakte in 2011 de overstap van Roda JC naar Eindhoven, maar verloor in de voorbereiding op het seizoen 2013/2014 de concurrentiestrijd van Jeroen Zoet. Stuttgart betaalt naar verluidt één miljoen euro voor de Pool. 

Eerder werd al bekend dat PSV deze zomer graag van Tyton af wilde. Het contract van de keeper liep nog tot de zomer van 2016. Afgelopen jaar haalde de club Remko Pasveer (Heracles Almelo) binnen als zijn opvolger. 

Bij VfB treedt Tyton zoals gezegd in de voetsporen van Sven Ulreich. Die rondde dinsdag zijn overstap naar Bayern af. De 26-jarige doelman kost Der Rekordmeister ongeveer drieënhalf miljoen euro. In München wordt Ulreich de stand-in van Manuel Neuer. 

Update:
Voetbal International en Kicker, melden dat de onderhandelingen inmiddels in een stroomversnelling zijn gekomen. Naar verluidt kan PSV inderdaad een transfersom van één miljoen euro tegemoet zien.