Update: Roda JC shopt in Eindhoven en pikt ook Mexicaanse topscorer op
"Een mooie overstap"

Update: Roda JC shopt in Eindhoven en pikt ook Mexicaanse topscorer op

17-06-2015 22:39
5

Jens van Son speelt vanaf volgend seizoen in de Eredivisie. Roda JC neemt de middenvelder, die voor drie seizoenen tekent, per direct over van FC Eindhoven.

Van Son had een aflopende verbintenis in Eindhoven, waar hij wordt gezien als kind van de club. De 27-jarige middenvelder uit het nabijgelegen Valkenswaard debuteerde in 2006 en speelde met uitzondering van een jaartje Sparta Rotterdam zijn gehele loopbaan voor de Jupiler League-club.

Hans Smulders, technisch manager van FC Eindhoven, reageert tegenover het Eindhovens Dagblad met teleurstelling op het vertrek. "Jammer dat hij de club verlaat. We hadden hem graag behouden, maar wij gunnen Jens deze overgang. Zowel sportief als financieel is dit voor hem een mooie overstap."

Van Son vertrekt op zijn hoogtepunt bij Eindhoven. In het afgelopen seizoen groeide de club uit tot de verrassing van de Jupiler League, met een recordaantal van tachtig punten. Daarmee eindigden Van Son en zijn ploeggenoten boven Roda, dat uiteindelijk via de play-offs wél promoveerde.

Update 22:39: Roda JC heeft zich ook versterkt met Santiago Palacios. De 24-jarige Mexicaan komt over van De Treffers, nadat hij afgelopen seizoen veel indruk had gemaakt in de Topklasse. Met 27 doelpunten kroonde hij zich tot de topscorer van de hoogste amateurdivisie. "Na zijn stageperiode in maart hebben we achter de schermen met Palacios onderhandeld over een contract vanaf dit seizoen", vertelt algemeen directeur Wim Collard op de Roda-website. "Santiago kan zowel op nummer 10 spelen als in de spits."