Neymar laat zich gaan en krijgt domme rode kaart bij nederlaag Brazilië
WK-gastheer heeft resultaat nodig

Neymar laat zich gaan en krijgt domme rode kaart bij nederlaag Brazilië

18-06-2015 07:03
11

Neymar heeft het Braziliaanse elftal woensdagavond geen goede dienst bewezen. De aanvaller van FC Barcelona liet zich gaan met een kopstoot, waarvoor hij de rode kaart kreeg. Colombia won uiteindelijk met 1-0.

Colombia had de eerste wedstrijd tegen Venezuela nog verloren, maar met de nipte zege op Brazilië herstelde de WK-deelnemer zich knap. Jeison Murillo schoot de ploeg van bondscoach José Pekerman na 36 minuten op voorsprong, nadat een vrije trap van Juan Cuadrado voor zijn voeten belandde. Met een schot in de korte hoek liet hij Jefferson kansloos.

Neymar en Roberto Firmino hadden in het restant van de wedstrijd een aantal kansen om Brazilië op gelijke hoogte te schieten, maar zij faalden. Uiteindelijk werd de sterspeler van het land zelfs nog met rood naar de kant had gestuurd. Na het laatste fluitsignaal schoot Neymar de bal hard tegen Pablo Armero aan, bovendien deelde hij een kopstootje uit aan doelpuntenmaker Murillo. De Colombiaan Carlos Bacca, eveneens sterspeler van het land, bemoeide zich daarna nog met het conflict. Na een duw tegen Neymar werd ook hij met rood naar de kant gestuurd. 

Brazilië en Colombia staan nu gedeeld tweede, achter Venezuela. De gastheer van het laatste WK heeft een resultaat in het laatste duel met Venezuela nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde.