Feyenoorder kiest: Was ook graag voor Oranje uitgekomen, maar dit is het beste
"Dat is het doel voor hem"

Feyenoorder kiest: "Was ook graag voor Oranje uitgekomen, maar dit is het beste"

18-06-2015 12:15
1

Elvis Manu kiest definitief voor een interlandcarrière in het shirt van Ghana. Carlos Tavares de Barros, adviseur van de Feyenoorder, bevestigt donderdag dat er een officieel verzoek is ingediend bij de FIFA.

Eerder op de dag werd het nieuws over de toekomst van Manu al naar buiten gebracht, Tavares gaat er nu dieper op in. "We denken dat dit het beste voor hem is", zegt hij tegen ELF Voetbal. Manu is geboren in Dordrecht, maar zijn ouders komen uit Ghana. "Bij dat land heeft hij de meeste kans om te spelen. Zo ziet hij dat zelf ook."

"Elvis heeft ook zijn gevoelens laten spreken. Die heeft hij ook voor Nederland", vervolgt de vertegenwoordiger. "Hij was ook graag voor Oranje uitgekomen, maar Ghana is op dit moment het beste. Elvis is in Ghana geweest om de aanvraag officieel in te dienen. De nationale voetbalbond steunt die. Gezamenlijk is gekozen voor een versnelde afrondingsprocedure, waardoor hij zo snel mogelijk speelgerechtigd hoopt te zijn."

Het is nog niet helemaal zeker dat het plan lukt. Manu speelde al voor Jong Oranje, waardoor hulp van de FIFA nodig is. "We hopen dat de FIFA clementie verleent. De laatste jaren zijn er veel voorbeelden van spelers, waarvoor uitzonderingen zijn gemaakt. Daardoor verwachten we geen problemen. Maar het is natuurlijk nu nog niet honderd procent zeker." Deelname aan het WK van 2018 in Rusland is uiteindelijk het streven. "Dat is het doel voor hem."