Transfervrij: deze spelers zijn in de zomer op te pikken bij de Belgische top

Transfervrij: deze spelers zijn in de zomer op te pikken bij de Belgische top

19-06-2015 13:00
2

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Belgische Jupiler Pro League hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers uit de hoofdmacht van AA Gent, Club Brugge, RSC Anderlecht, Standard Luik, Sporting Charleroi en KV Kortrijk die een aflopend contract hebben.

AA Gent

Rafinha
De Braziliaan speelde het grootste gedeelte van zijn loopbaan gek genoeg in Finland. In 2011 werd Rafinha overgenomen door Gent. De kampioen wil graag door met de 32-jarige rechtsback.

Enis Gavazaj
De Albaniër brak door in het seizoen 2013/14, waarin hij zeven wedstrijden speelde. Aan het begin van het seizoen erna liep de twintigjarige buitenspeler een aantal zware blessures op, wat hem vier maanden kostte.

Standaard Luik

Eiji Kawashima
De reservedoelman van Standard zal zijn aflopende contract bij de Rouches niet verlengen en gaat op zoek naar een nieuwe club in Europa. Dat maakte de 32-jarige Japans international eind mei bekend. Dit seizoen speelde hij negentien wedstrijden, ondanks zijn reserverol.

Guillaume Hubert
De 21-jarige keeper mocht één keer opdraven in de hoofdmacht van Standard: in de 3-0 overwinning op Moeskroen-Péruwelz in februari. Ook werd hij het afgelopen seizoen voor een maand uitgeleend aan St. Truiden.

Sporting Charleroi

Damien Marcq
Marcq komt uit het Franse Boulogne en de middenvelder speelde lange tijd voor de plaatselijke profclub. Via Caen kwam hij in 2013 bij Charleroi terecht. De 26-jarige speler speelde afgelopen seizoen 33 wedstrijden, maar het is niet bekend of hij gaat verlengen.

Lynel Kitambala
De Frans Congolees speelde eerder voor Auxerre en Saint-Etienne. In het seizoen 2014/15 maakte de 26-jarige spits slechts vijf doelpunten in 33 wedstrijden.

Jonathan Vervoort
De verdediger speelde in 2012/13 een seizoen bij FC Eindhoven in de Nederlandse Jupiler League. Afgelopen seizoen kwam de 21-jarige Belg niet in actie bij Charleroi.

Cédric Fauré
Anderhalf jaar geleden kwam de Fransman transfervrij over van Guingamp. De spits is 36 jaar oud en heeft een aflopend contract, of hij door wil voetballen is nog niet bekend.

KV Kortrijk

Blanstel Koussalouka
De Franse middenvelder kwam over van de B-ploeg van AS Monaco, maar kon zich nooit in de Kortrijkse ploeg vechten. Het lijkt erop dat het contract van de 23-jarige speler niet verlengd wordt.

Dylan Ragolle
Ragolle maakte drie jaar geleden zijn debuut, toen hij nog geen achttien jaar oud was. Hij stond te boek als een groot talent. In de zomer van 2013 scheurde hij zijn kruisbanden op de training, waardoor hij vooralsnog de belofte niet heeft ingelost. Cercle Brugge schijnt hem op de korrel te hebben.

Club Brugge en Anderlecht hebben geen spelers in de hoofdmacht met een aflopend contract.