Weer versterking voor promovendus: De afgelopen twee seizoenen 26 goals
"Er was meer belangstelling"

Weer versterking voor promovendus: "De afgelopen twee seizoenen 26 goals"

18-06-2015 13:09

De Graafschap blijft zéér actief op de transfermarkt. Alexander Bannink is aanwinst nummer zes voor de Achterhoekers, die volgend seizoen weer in de Eredivisie spelen.

De Graafschap maakt donderdagmiddag bekend dat Bannink een contract voor twee seizoenen heeft getekend. De 25-jarige middenvelder komt transfervrij over van FC Emmen, waar hij afgelopen seizoen indruk maakte. In totaal speelde Bannink ruim honderd wedstrijden in het betaald voetbal.

"Met Alexander hebben we een talentvolle speler in huis gehaald die toch al de nodige ervaring heeft. Hij is een diepgaande middenvelder met scorend vermogen. De afgelopen twee seizoenen scoorde hij 26 keer. We denken dat hij qua voetbal en karakter goed past bij De Graafschap", aldus technisch manager Peter Hofstede op de clubsite.

Bannink is blij dat hij na FC Twente, Heracles Almelo, weer Twente, FC Zwolle en Emmen in de Eredivisie aan de slag kan. "Geweldig dat ik voor De Graafschap mag gaan voetballen en nog wel in de Eredivisie. Er was meer belangstelling, maar uiteindelijk denk ik dat deze keuze het beste bij mij past. Ik heb ontzettend veel zin om op De Vijverberg te spelen."