Ajax-'mannetje' vertoont vedettegedrag op jeugd-EK: Nee, natuurlijk niet
"Het ligt achter me"

Ajax-'mannetje' vertoont vedettegedrag op jeugd-EK: "Nee, natuurlijk niet"

18-06-2015 14:26
22

Viktor Fischer verliet woensdagavond met veel bombarie het veld in de tweede helft van de EK-groepswedstrijd van Denemarken tegen Tsjechië. Een dag later zijn de gemoederen bedaard.

Fischer stormde na zijn wissel naar de kleedkamer en kondigde na afloop een gesprek aan met Jess Thorup, bondscoach van de Denen. Ongeveer twaalf uur na het incident blijkt de Ajax-aanvaller bijgedraaid. "Het ligt achter me, ik richt me nu op Duitsland", vertelt hij aan BT. Een gesprek met Thorup is voor Fischer niet meer nodig. "Nee, natuurlijk niet. Maar de dag duurt nog lang."

In Denemarken spreekt men schande van het vedettegedrag van de spits, die geen potten kon breken tegen de Tsjechen. De wissel deed de Denen bovendien goed, want vervanger Pione Sisto zorgde voor de beslissing: 2-1.

Thorup wil geen probleem maken van het gedrag van Fischer. "Viktor is een mannetje, dat is zo. Ik hoop dat hij gefrustreerd was door zijn eigen prestatie. Hij had het graag beter willen doen. Niemand vindt het leuk om gewisseld te worden, maar we moeten niet vergeten dat ik een dag eerder twaalf spelers teleur heb moeten stellen.