NAC haalt 'voetbaldier en mensenmens' naar Breda: Een boeiende club
NAC haalt nieuweling

NAC haalt 'voetbaldier en mensenmens' naar Breda: "Een boeiende club"

19-06-2015 13:56

Ole Tobiasen gaat NAC Breda helpen. De zesvoudig Deens international gaat bij de degradant de A1 trainen, zo maakt de club bekend op de officiële website.

Tobiasen tekent in Brabant een contract dat hem voor drie seizoenen verbindt aan NAC. 'Hij zal tijdens deze periode het verlengstuk zijn tussen de A-jeugd en de hoofdmacht', staat te lezen in het bericht van de degradant. Tobiasen heeft ervaring als jeugdtrainer, want dat doet hij al sinds 2010. Onder andere MVV en Roda JC Kerkrade maakten al gebruik van zijn diensten.

"NAC is een boeiende club met veel bedrijvigheid. De voetbalclub staat midden in de maatschappij en dat maakt van de jeugdopleiding een belangrijke pilaar", laat de Deense oud-verdediger weten op de website. "De komende seizoenen moeten wij ervoor zorg dragen dat de jeugdopleiding aansluiting vindt bij de hoofdmacht, zodat ook op dit vlak een bijdrage wordt geleverd aan de gezondmaking van de club."

Volgens hoofd Jeugopleidingen van NAC, Geert Brusselers, is de oud-verdediger van Ajax, sc Heerenveen en AZ de ideale man de jeugd en de hoofdmacht aan elkaar te koppelen. "Tobiasen is een voetbaldier en een mensenmens. Hij weet als geen ander onze visie over te brengen op spelers en heeft bovendien in alle aspecten van het spelletje ervaring opgedaan."