'Liverpool vindt opvolger Gerrard bij Real Madrid: bod van 22 miljoen de deur uit'
Middenvelder kostte in 2013 dertig miljoen

'Liverpool vindt opvolger Gerrard bij Real Madrid: bod van 22 miljoen de deur uit'

21-06-2015 10:40

De Spaanse sportkrant Marca pakt zondag groot uit met het nieuws dat Liverpool een bod heeft gedaan op Asier Illarramendi. De middenvelder van Real Madrid moet ongeveer 22 miljoen euro kosten. 

Illarramendi kwam twee jaar geleden over van Real Sociedad. Destijds betaalde De Koninklijke ruim dertig miljoen euro voor de diensten van Illarramendi. De controleur is echter nooit uit de verf gekomen in stadion Bernabeu. De inmiddels vertrokken Carlo Ancelotti gunde de 25-jarige middenvelder zelden speeltijd. Ook zijn opvolger Rafa Benitez heeft weinig vertrouwen in Illarramendi. 

Liverpool speurt naar een opvolger van Steven Gerrard. Het clubicoon staat komend seizoen onder contract bij MLS-club LA Galaxy en laat een groot gat achter op Anfield. Ook Mateo Kovacic (Inter) was in beeld bij manager Brendan Rodgers. De werkgever van de jonge Kroaat lijkt een transfer echter te blokkeren. 

Een vertrek van Illarramendi naar de Premier League zou betekenen dat Real opnieuw een middenvelder kwijtraakt deze zomer. Sami Khedira maakte reeds transfervrij de overstap naar Juventus. Paul Pogba, Arturo Vidal en Marco Verratti zijn in beeld om de Spaanse grootmacht te versterken.