Transferstrijd rond Wijnaldum barst los na aanbieding: 'Engelsen melden zich'
Wijnaldum lijkt klaar bij PSV

Transferstrijd rond Wijnaldum barst los na aanbieding: 'Engelsen melden zich'

22-06-2015 06:53
17

Georginio Wijnaldum heeft niet alleen de interesse gewekt van Zenit Sint-Petersburg. Ook Sunderland en Newcastle United zijn gecharmeerd van de aanvallende middenvelder van PSV.

De Telegraaf kopt maandag dat Dick Advocaat zijn oog heeft laten vallen op Wijnaldum en dat het spel nu op de wagen is. Zenit bracht onlangs al een bod van tien miljoen euro uit op de hoofdpersoon, maar die aanbieding werd door PSV afgewezen.

Op korte termijn zal ook Sunderland zich in de strijd rond Wijnaldum mengen en een bod uitbrengen, zo staat in de krant. Advocaat heeft vijftig miljoen euro transferbudget gekregen van The Black Cats. Daarmee hoopt Sunderland de onderste regionen definitief vaarwel te zeggen.

Meer interesse
Ook Steve McClaren, de nieuwe manager van Newcastle, aast op Wijnaldum. Evenals de Franse clubs AS Monaco en Olympique Marseille. Eerder toonde ook Liverpool stiekem interesse. Paris Saint-Germain meldde zich afgelopen jaar al, maar Wijnaldum wilde eerst met PSV kampioen worden.

PSV hoopt ongeveer twintig miljoen euro te vangen voor Wijnaldum. En dat bedrag is voor diverse clubs een struikelblok. Als kapitaalkrachtige clubs zich mengen in de strijd, kan het snel gaan, denkt de ochtendkrant. PSV heeft al een vervanger klaarstaan: Davy Pröpper.