Van Gaal kan voor 'Van der Sar-scenario' gaan: 'Vorm of Ruiter voor Ajax'

Van Gaal kan voor 'Van der Sar-scenario' gaan: 'Vorm of Ruiter voor Ajax'

23-06-2015 17:51
26

Jasper Cillessen is een belangrijke kandidaat voor de vacature die binnenkort lijkt te ontstaan op Old Trafford. Manchester United kijkt naar alternatieven voor David De Gea en het is niet gek dat de club van Louis van Gaal is uitgekomen bij Ajax.

Dat vinden Hans van Breukelen, Sander Boschker en Ronald Waterreus. De drie oud-doelmannen geven in gesprek met Metro hun mening over een eventuele transfer van Cillessen naar Ajax. "Jasper is de nummer één van Ajax en Oranje, heeft een WK gespeeld, is jong en zijn beste tijd moet nog komen", vindt Van Breukelen. "Hij heeft veel weg van Van der Sar. Het oogt niet spectaculair, maar Cillessen is wel stabiel. Hij is klaar voor United."

Boschker heeft zijn twijfels bij een United-transfer van Cillessen, die 25 miljoen euro moet kosten. "Engeland is wel wat anders dan Nederland, maar ik snap wel dat Ajax zoveel vraagt, want hij is belangrijk voor de club. Als Cillessen vertrekt, heeft Ajax een probleem. Diederik Boer is geen Ajax-keeper. Die zie ik niet in Nederland rondlopen. Aan wie ik denk? Michel Vorm, maar die verdient goed bij Tottenham Hotspur en aan hem hangt een prijskaartje. Dat weet Marc Overmars ook."

Waterreus vindt Cillessen de beste keeper van Nederland. "Maar 25 miljoen euro is echt te veel geld voor hem. Ik denk ook dat Vorm de beste optie is om Cillessen te vervangen als het zover komt. Als dit financieel niet mogelijk is, dan is Robbin Ruiter van FC Utrecht ook een goede."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie