Het zou geweldig zijn als Sneijder, Van Persie of Kuyt hierheen wil komen
"Het blijft interessant"

"Het zou geweldig zijn als Sneijder, Van Persie of Kuyt hierheen wil komen"

25-06-2015 12:37
1

De Australische competitie is booming. De laatste jaren komen steeds meer grote namen 'een kijkje' nemen in het land, waar ook veel Nederlanders hun entree maken.

Gerald Sibon, Rutger Worm, Rob Wielaert, Orlando Engelaar en Kew Jaliens speelden de laatste jaren in Australië. John van 't Schip, trainer van Melbourne City FC, doet er vrolijk aan mee. "Wielaert en Engelaar zijn gehaald in de periode dat ik weg was, maar het blijft interessant om te kijken wat de mogelijkheden zijn", vertelt hij aan Voetbal International.

De oud-international met een rijk Ajax-verleden noemt de regelgeving in Australië echter 'een obstakel'. In het voetbal in Australië geldt een salary cap, dus spelers die hoge salarissen verlangen kunnen niet met gemak gelokt worden.

Van 't Schip: "Komend seizoen is Robert Koren, een Sloveens international, de speler die we extra mogen betalen. Daarna zouden we weer kunnen gaan kijken wie de nieuwe uitzondering kan worden. Het zou geweldig zijn als Wesley Sneijder of Robin van Persie of Dirk Kuyt tegen het eind van zijn carrière hierheen wil komen."