Swerts maakt transfer naar Engeland: 'Hij voegt stabiliteit toe aan de ploeg'

Swerts maakt transfer naar Engeland: 'Hij voegt stabiliteit toe aan de ploeg'

25-06-2015 17:04
4

Gill Swerts maakt een transfer naar het buitenland. De verdediger die afgelopen seizoen voor NAC Breda uitkwam, tekent in Engeland een tweejarig contract bij Notts County.

Het contract van Swerts bij NAC liep af, waardoor de Engelse ploeg de Belg transfervrij over kon nemen. Bij Notts County komt voormalig Feyenoorder een Nederlander tegen. Ricardo Moniz is namelijk trainer bij de Engelsen. 'Swerts voegt werklust en stabiliteit toe aan de ploeg', zo staat te lezen op de website van de club.

De zeventienvoudig international gaat zijn nieuwe werkgever ook helpen met het coachen van diverse jeugdploegen. Afgelopen seizoen eindigde Notts op de 21e plek in de League One en degradeerde daardoor naar het laagste professionele niveau van Engeland. 'Swerts heeft de afgelopen jaren tegen een aantal flinke Nederlandse spitsen gespeeld, zoals Ruud van Nistelrooij, Patrick Kluivert en recentelijk Memphis Depay.'

Swerts komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde voor Excelsior, ADO Den Haag en AZ. Met de Alkmaarders haalde Swerts ook de Champions League. Hij is de vierde zomeraanwinst van Moniz, die eerder al Rob Milsom, Rhys Sharpe en Scot Bennett naar de club haalde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s