'Salaris Heitinga uitgelekt: routinier wordt niet veel slechter van Ajax-terugkeer'

'Salaris Heitinga uitgelekt: routinier wordt niet veel slechter van Ajax-terugkeer'

Gepubliceerd: vrijdag 26 juni 2015 om 12:47vr 26-06-2015 om 12:47

John Heitinga rondde donderdag zijn transfer naar Ajax af. De verdediger keert daarmee terug naar zijn jeugdliefde en daar wordt hij financieel ook niet veel slechter van.

De Volkskrant weet namelijk dat Heitinga bovenin het salarishuis plaatsneemt. De 31-jarige routinier wordt met een salaris van waarschijnlijk zo'n één miljoen euro één van de grootverdieners in de selectie van Frank de Boer. Daarmee levert Heitinga nog wel in ten opzichte van zijn salaris bij bijvoorbeeld Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC, maar medelijden lijken we niet hoeven te hebben.

Onduidelijk is nog of de rechtspoot ook is aangetrokken als directe versterking voor de basis of vooral vanwege de rol die hij in de kleedkamer moet gaan vervullen. De krant rekent op het laatste: 'Het zou een slechte zaak zijn als Heitinga nog veel duels speelt als rechtercentrumverdediger. Dat zou betekenen dat de ontwikkeling van de jongere Joël Veltman stokt. En op Veltman is de hoop gevestigd als het gaat om het toekomstige leiderschap van Ajax.' In Berlijn kwam Heitinga afgelopen seizoen niet verder dan dertien optredens. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws