Verdediger wil geen voorbeeld nemen aan landgenoot Xavi: 'Afsluiten bij Barça'
"Ik ben hier een betere speler geworden"

Verdediger wil geen voorbeeld nemen aan landgenoot Xavi: 'Afsluiten bij Barça'

26-06-2015 17:57

Als het aan Jordi Alba ligt, blijft hij zijn hele leven bij FC Barcelona. Dat zegt de Spaanse verdediger, die met Barça afgelopen seizoen beslag legde op de landstitel, beker en Champions League.

"Ik wil hier voor zoveel mogelijk jaren blijven", zegt hij in de Spaanse media. De inmiddels 26-jarige Spanjaard maakte in het verleden deel uit van de jeugdopleiding van FC Barcelona. "Toen ik jong was, moest ik vertrekken", doelt hij op zijn tussentijdse vertrek naar Valencia. "Maar uiteindelijk ben ik terug gekomen op de plek waar ik vroeger van droomde."

"Ik ben hier een betere speler geworden en in drie jaar tijd heb ik een hoop prijzen gepakt. Je weet nooit wat de toekomst gaat brengen, maar als het kan zou ik hier mijn carrière af willen sluiten", aldus Alba, die bij de Catalanen een contract heeft tot medio 2020.

Xavi leek ook zijn hele leven uit te komen voor Barcelona, maar het grote geld in Qatar was té aantrekkelijk om 'nee' tegen te zeggen. Na jaren van trouwe dienst vertrok de 35-jarige Spaanse regisseur naar Al Sadd.