Wie is Antonucci? Vijf dingen die je moet weten over de aanwinst van Ajax

Wie is Antonucci? Vijf dingen die je moet weten over de aanwinst van Ajax

Gepubliceerd: woensdag 1 juli 2015 om 14:00wo 01-07-2015 om 14:00

Francesco Antonucci maakt de overstap naar Ajax. Het zestienjarige talent van RSC Anderlecht tekent een driejarig contract in Amsterdam. Maar wie is Antonucci eigenlijk? Onderstaand vijf dingen die je moet weten over de jonge Belg. 

1. Antonucci speelt al sinds hij een jong ventje is voor Anderlecht en staat te boek als een creatieve middenvelder. De Belg schiet het liefst met rechts, maar kan ook met zijn linkerbeen goed trappen. Antonucci werd bij Anderlecht met fluwelen handschoenen behandeld. Bij een blessure van de jongeling werd hij bijvoorbeeld direct doorgestuurd naar de kinesist van de eerste ploeg, niet naar de behandelaar van de andere jeugdspelers.

2. Het is niet de eerste keer dat Ajax en Antonucci elkaars pad kruisen. Op veertienjarige leeftijd werd de aanvallende middenvelder al op de voet gevolgd door de Amsterdammers. Volgens de vader van Antonucci hing Ajax elke week aan de lijn om een update te krijgen over de verrichtingen van zijn zoon. In juni van dit jaar betaalde Ajax een half miljoen euro aan Anderlecht om Antonucci, die nu een profcontract mag tekenen, over te nemen. 

3. Niet alleen Ajax, maar ook andere grote Europese topclubs streden om de handtekening van Antonucci, zowel nu als in het verleden. Chelsea, Paris Saint-Germain, AC Milan, Manchester United, Juventus, FC Barcelona en OSC Lille: allen werden ze gelinkt aan de talentvolle middenvelder. Uiteindelijk koos Antonucci voor Ajax omdat de Amsterdammers 'de beste opleiding ter wereld hebben'.

4. Antonucci maakte niet alleen furore in de jeugd bij Anderlecht, maar heeft ook al een goede indruk gemaakt in één van de nationale jeugdelftallen van België. Dit seizoen reikte Antonucci tot acht optredens namens België Onder 16. 

5. Als het aan de Belgische voetbalfans ligt, heeft Antonucci minstens zoveel potentie als grote Belgische talenten als Youri Tielemans en Adnan Januzaj. Antonucci is van origine een aanvallende middenvelder, maar kan ook uit de voeten als schaduwspits of buitenspeler op de rechterflank. 

Meer 'vijf dingen die je moet weten over':
Amin Younes
- Yaya Sanogo
- Pione Sisto
- Gastón Pereiro

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws