Advocaat legt eerste versterking vast: verdediger tekent voor vier seizoenen
Verdediger kwam niet aan de bak bij Liverpool

Advocaat legt eerste versterking vast: verdediger tekent voor vier seizoenen

01-07-2015 20:00

Sebastian Coates is de eerste aanwinst van Sunderland voor het komende seizoen. De Uruguayaanse verdediger werd afgelopen seizoen reeds gehuurd van Liverpool. Nu heeft de club van manager Dick Advocaat hem definitief ingelijfd. 

Sunderland maakt de transfer woensdagavond bekend via de officiële kanalen. The Black Cats vermelden dat Coates (24) een vierjarig contract heeft getekend in het Stadium of Light. Over de transfersom worden geen mededelingen gedaan. Bij Liverpool kwam de Zuid-Amerikaan amper aan de bak. 

"Sebastian was afgelopen seizoen een dragende kracht onder het bewind van Dick en we zijn verheugd dat hij nu definitief voor Sunderland heeft getekend", aldus directeur Lee Congerton. Advocaat stond in de slotfase van 2014/2015 negen duels aan het roer in Noord-Engeland, Coates deed in al die wedstrijden mee. 

Advocaat is hoogstwaarschijnlijk nog niet uitgewinkeld. De Hagenaar heeft van Sunderland een fors transferbudget gekregen om zijn elftal te versterken. Vorig seizoen werd degradatie ternauwernood ontlopen. Onder meer Georginio Wijnaldum (PSV), Jordy Clasie (Feyenoord) en Ron Vlaar (clubloos) worden door de Britse pers genoemd als potentiële versterkingen.