PEC Zwolle beloont memorabele debutant: 'Hij kan het iedereen lastig maken'
Aanvaller tekent tweejarige verbintenis

PEC Zwolle beloont memorabele debutant: 'Hij kan het iedereen lastig maken'

02-07-2015 14:56

PEC Zwolle gaat langer door met Max de Boom. De negentienjarige aanvaller ondertekende donderdag een nieuw tweejarig contract bij de Zwollenaren. Dat meldt de club.

De Boom is nog niet heel bekend bij het grote publiek, maar de ene keer dát hij meespeelde met de ploeg van Ron Jans, maakte hij indruk. Dat was vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen Willem II. Hij gaf toen de assist op het winnende doelpunt van Tomas Necid. Hij werd daarna als invaller weer gewisseld. De week erop raakte hij zwaar geblesseerd en was zijn seizoen voorbij. 

De Boom is trots dat hij bij mag tekenen bij PEC. "Uit het feit dat de club mij nu een contract aanbiedt ondanks dat ik nog geblesseerd ben spreekt vertrouwen. Momenteel werk ik hard aan mijn revalidatie. Ik hoop rond de winterstop weer fit te zijn en aan te kunnen sluiten bij het beloftenelftal en vervolgens de hoofdselectie. Daar richt ik mij nu in eerste instantie op", zegt hij op de clubsite.

"Max is een aanvaller die het elke verdediger lastig kan maken met zijn snelheid", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp. "Dat hij beslissend kan zijn in de Eredivisie heeft hij vorig seizoen tegen Willem II bewezen. Helaas raakte hij daarna snel geblesseerd, waar hij momenteel van revalideert. Max krijgt bij ons de komende seizoenen de tijd om weer topfit te worden en zich vervolgens verder door te ontwikkelen. We zijn blij dat hij langer bij de club blijft."