'PSV verrast en legt liefst zeven miljoen euro op tafel voor grote aanwinst'
Bedrag in drie termijnen betaald

'PSV verrast en legt liefst zeven miljoen euro op tafel voor grote aanwinst'

03-07-2015 07:10
27

De overgang van Gaston Pereiro naar PSV leek al zo goed als van de baan, maar nu lijkt er toch witte rook op komst. Volgens media in Uruguay gaan de Eindhovenaren de transfer toch realiseren.

Onder meer Fox Sports Uruguay meldt dat de verschillende partijen in de afgelopen 24 uur een akkoord hebben bereikt. Volgens hen betaalt PSV in eerste instantie vijf miljoen euro voor de gedroomde flankenversterking en dat bedrag kan door bonussen oplopen tot zeven miljoen euro. El Observador meldt dat de Nederlandse topclub zeven miljoen euro voor tachtig procent van de rechten betaalt. Dat bedrag wordt in drie termijnen betaald. Er zou ook sprake zijn van een doorverkooppercentage van vijf procent.

Dat lijkt erop te wijzen dat Pereiro toch in aantocht is. Het twintigjarige talent was al eerder enthousiast over een transfer naar Nederland en werd volgens de berichten alleen maar enthousiaster toen toppers als Luis Suarez en Edinson Cavani een goed woordje deden. Zij hebben de jongeling ervan overtuigd dat de Eredivisie een geweldige opstap is voor een Europese carrière, hoewel zijn zaakwaarnemer hem liever naar bijvoorbeeld FC Porto of Juventus leek te brengen. Pereiro wordt naar verluidt komend weekend gekeurd en maandag gepresenteerd.

Lees ook: Vijf dingen die je moet weten over PSV-doelwit Pereiro