Babel praat weer over Ajax-rentree: Zou Ajax 2,5 miljoen euro betalen?

Babel praat weer over Ajax-rentree: "Zou Ajax 2,5 miljoen euro betalen?"

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2015 om 07:28vr 03-07-2015 om 07:28

Ryan Babel flirtte vorige week even met Ajax, maar koos nog geen dag later voor een lucratieve transfer naar Al-Ain. De keuze voor de Verenigde Arabische Emiraten lijkt maar voor één reden, maar dat wordt door de aanvaller zelf ontkend.

Al-Ain betaalt liefst 2,5 miljoen euro voor Babel, die een vorstelijk salaris gaat opstrijken. Wat echter vooral blijft hangen is het feit dat Babel, 28 jaar oud, in de bloei van zijn carrière naar het Midden-Oosten vertrekt. "Daar zag het niet naar uit, want ik was lang met Besiktas in gesprek", verklaart hij in De Telegraaf. "Maar we kwamen er niet uit. Dat maakte de keuze makkelijker toen Al-Ain zich meldde."

Toch was het nieuws verrassend, gezien zijn recente flirt met Ajax. "Er stond 'als ik in de toekomst weer terug mag keren dan doe ik dat met alle plezier'. Het was geen flirt, maar slechts een reactie op de vele berichten die ik kreeg", zegt Babel nu. "Ajax zoekt een aanvaller en veel fans vroegen me terug te komen. Daarop heb ik geantwoord dat Ajax voor altijd mijn club is en blijft."

"Het ging alleen niet per se om dit moment. Zou Ajax 2,5 miljoen euro aan Kasimpasa betalen? Net zoals ik over Besiktas zei, moeten puzzelstukjes op hun plaats vallen. Dat was nu zeker door alle omstandigheden niet het geval. Misschien ooit nog eens... Over twee jaar zou ik transfervrij kunnen zijn en kijk ik hoe de situatie dan is. Maar voor een goed huwelijk zijn twee partijen nodig. Dus wie weet", aldus de 28-jarige Amsterdammer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws