'Manchester United schakelt naar nieuwe kandidaat bij vertrek De Gea'
Cillessen moet 25 miljoen kosten

'Manchester United schakelt naar nieuwe kandidaat bij vertrek De Gea'

05-07-2015 18:04
3

Nu Petr Cech van Chelsea naar Arsenal is vertrokken, zijn The Blues op zoek naar een nieuwe doelman. Volgens Engelse media zouden de Londenaren een poging overwegen om Asmir Begovic los te weken bij Stoke City. Ook Manchester United ziet in de Bosniër een potentiële versterking.

Bij Chelsea, dat zich vorig jaar kroonde tot kampioen van Engeland, is Thibaut Courtois de onomstreden eerste keus. Of Begovic, die al zes seizoenen onder contract staat bij Stoke, een rol als tweede doelman ziet zitten is nog maar de vraag. Chelsea zou ruim tien miljoen euro over hebben om de goalie binnen te halen. Een eerder bod van 8,5 miljoen euro werd al van tafel geveegd. Dat meldt The Daily Mail.

Bij Manchester United, de club van trainer Louis van Gaal, wordt hij genoemd als opvolger van David De Gea, die naar alle waarschijnlijkheid naar Real Madrid vertrekt. Een keuze om dus als eerste doelman aan de slag te gaan ligt logischerwijs eerder voor de hand. De 28-jarige sluitpost neemt de komende dagen in gebruik om een knoop door te hakken omtrent zijn toekomst.

Een transfer van Begovic naar United zou voor Ajax goed nieuws betekenen. De Amsterdammers zitten al een poosje in spanning, aangezien United al meerdere malen door heeft laten schemeren Jasper Cillessen naar Old Trafford te halen. Cillessen moet zo'n 25 miljoen euro opleveren, maar United lijkt nu dus een goedkopere optie te overwegen.