Gemengde gevoelens bij PSV: Ik wil me ontwikkelen als middenvelder
"Hij is nu twee jaar verder"

Gemengde gevoelens bij PSV: "Ik wil me ontwikkelen als middenvelder"

05-07-2015 21:48
2

PSV timmert hard aan de weg in de zomer, maar heeft de selectie allesbehalve rond. Phillip Cocu rekent op versterkingen in de aanval en neemt de tijd voor zijn verdedigers.

De trainer van PSV kan niet meer beschikken over Karim Rekik (vertrokken naar Olympique Marseille), maar een vervanger is voorlopig niet in aantocht. In de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen, zondag tegen Dosko (0-6), kreeg Jorrit Hendrix een kans links in het centrum.

"Jorrit is jong en krijgt nu meer opties om te spelen, ook al is dat niet op zijn voorkeurpositie op het middenveld", aldus Cocu tegen Metro. "We weten al wat hij daar kan. Hij is nu twee jaar verder, ik wil kijken hoe hij het als linker centrale verdediger doet."

Hendrix heeft gemengde gevoelens. "Ik wil vooral veel speelminuten maken. Met een optie erbij is die kans groter, maar mijn voorkeur ligt op het middenveld en op die positie wil ik me ontwikkelen. De trainer was vroeger zelf ook een speler die op meerdere posities kon spelen. We hebben het daarover gehad en begrijpen elkaar."