'PSV kan deze week 'zeer serieus bod' op Wijnaldum verwachten'
"Nog niet rechtstreeks bij ons gemeld"

'PSV kan deze week 'zeer serieus bod' op Wijnaldum verwachten'

06-07-2015 07:01
17

Georginio Wijnaldum staat in de verregaande belangstelling van Newcastle United. De aanvallende middenvelder van PSV moet ongeveer twintig miljoen euro kosten. De Engelsen willen deze week een 'zeer serieus bod doen' op de captain van de kampioen van Nederland.

De Telegraaf kopt maandagochtend dat Steve McClaren, de kersverse manager van The Magpies, ver wil gaan voor Wijnaldum. Al in zijn tijd als hoofdtrainer van FC Twente viel Wijnaldum hem in positieve zin op. Nu moet Wijnaldum zijn eerste grote aankoop worden als manager van Newcastle. Bij de Engelse club staat men te springen om nieuw bloed. Vooral eigenaar Mike Ashley heeft het zwaar te verduren bij de fans, die verwachten dat Newcastle minimaal in het linkerrijtje eindigt. Het spelen tegen degradatie viel de Geordies afgelopen seizoen dan ook zwaar.

Ashley hoopt middels een topaankoop het gemor van de achterban te stoppen. Wijnaldum kan de eigenaar daarbij helpen, waardoor Ashley bereid is zijn portemonnee te trekken. Een aanbod van Zenit Sint-Petersburg van tien miljoen werd onlangs afgewezen door PSV. Newcastle is bereid om een stuk verder te gaan. Ook Paris Saint-Germain, AS Monaco, Olympique Marseille, AS Roma en AC Milan hebben Wijnaldum op het oog. Sunderland is - mogelijk door de vraagprijs - in ieder geval voor even afgehaakt.

"Wijnaldum zal zich gewoon voor zijn eerste training van dit seizoen melden", zei technisch manager Marcel Brands desgevraagd tegenover de ochtendkrant. De Oranje-international start maandag aan zijn voorbereiding bij PSV. Brands benadrukt tot slot: "Newcastle United heeft zich nog niet rechtstreeks bij ons gemeld." Dat kan deze week zomaar eens gebeuren.