Koeman heeft Twente-speler definitief binnen: 'Verrassend dat het zo snel rond is'
Verdediger zet handtekening in Premier League

Koeman heeft Twente-speler definitief binnen: 'Verrassend dat het zo snel rond is'

07-07-2015 11:40
15

Het is definitief: Cuco Martina vertrekt van FC Twente naar het Engelse Southampton. Bij de club van Ronald Koeman tekent hij een meerjarig contract, zo bevestigt zijn management P4P International dinsdag in een persverklaring.

FC Twente ontvangt om en nabij de 1,5 miljoen euro. De exacte looptijd van de verbintenis is niet gecommuniceerd. Wel zegt Martina dat een droom is uitgekomen. "Natuurlijk ben ik daar erg dankbaar voor en ben ik blij dat we dit samen hebben kunnen realiseren", zegt hij op de site van zijn management. "Voor mij is het wel zo dat ik het in eerste instantie moet laten zien."

"Het was voor mij wel verrassend dat deze transfer zo snel is afgerond", vervolgt Martina. "Dit is voor mij een hele goede stap. Ik heb kort met Ronald Koeman gesproken over mijn positie in het team en hoe hij dat ziet. Van daaruit hoop ik dat ik veel speelminuten kan maken bij Southampton en dat ik de kans krijg om te laten zien wat ik kan, maar dat ligt natuurlijk vooral aan mezelf."

Na het aantrekken van Maarten Stekelenburg is Martina de tweede Nederlander die deze zomer naar Southampton vertrekt. Bij RKC Waalwijk werkte hij eerder al met Erwin Koeman, assistent van Ronald.


Bron: PSP International Sport Management