Utrecht strikt Guardiola-debutant en 'cement tussen stenen' van Bayern München
"Hij is het cement tussen de stenen"

Utrecht strikt Guardiola-debutant en 'cement tussen stenen' van Bayern München

10-07-2015 10:33
2

FC Utrecht heeft zich vrijdagochtend versterkt met een speler van Bayern München. Rico Strieder, een 23-jarige Duitser, tekent voor twee jaar in de Domstad.

In het contract is een optie voor een extra seizoen opgenomen, bevestigt Utrecht op de clubsite. Strieder komt op voorspraak van Erik ten Hag (foto), die hem nog kent van zijn tijd bij de beloften van Bayern München.

Wedden

Meer odds

"Rico is een controlerende middenvelder die het positiespel beheerst waardoor de ploeg kan doorvoetballen", weet de hoofdcoach. "Hij is het cement tussen de stenen en heeft goed gevoel voor positie waardoor hij vele ballen verovert. Het type 'nummer 6'. Een goede aanvulling op onze selectie."

Strieder doorliep sinds 2003 de volledige jeugdopleiding van Bayern. Een doorbraak bleef echter uit. Pep Guardiola liet hem afgelopen seizoen wel debuteren in de hoofdmacht, maar het leeuwendeel van de wedstrijden speelde Strieder in het tweede. Daar droeg hij de aanvoerdersband,

Strieder is de vierde aanwinst van Utrecht in de zomerse transferperiode, na Filip Bednarek, Louis Nganioni en Andreas Ludwig.