In het kort: populair NAC breekt records, Heracles houdt goalie in Almelo

In het kort: populair NAC breekt records, Heracles houdt goalie in Almelo

13-07-2015 23:45
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

NAC breekt records
Anderhalve maand na de degradatie uit de Eredivisie heeft NAC het record van meeste aantal verkochte seizoenskaarten in de Jupiler League verbroken. De club uit Breda heeft sinds maandag meer dan 8.137 kaarten aan de man gebracht. De NAC-selectie hielp de afgelopen dagen in een callcenter om zoveel mogelijk supporters te vragen of zij hun seizoenskaart wilden verlengen. 

Heracles houdt doelman binnenboord
Michael Brouwer blijft tóch bij Heracles Almelo. Het leek er op dat de goalie geen toekomst meer had bij de eredivisionist, aangezien zijn contract deze zomer afliep. Brouwer (22) zou zijn loopbaan te gaan voortzetten bij SV Spakenburg. Nu houdt trainer John Stegeman hem alsnog binnenboord. Het aanblijven van de sluitpost heeft te maken met de aftocht van Dennis Telgenkamp. Maandag werd bekend dat hij komend seizoen voor FC Emmen speelt. 

Arshavin naar Kuban Krasnodar
Andrej Arshavin heeft een nieuwe club gevonden. De aanvaller gaat aan de slag bij Kuban Krasnodar, dat hem transfervrij kan vastleggen. De 34-jarige Arshavin vertrok aan het einde van vorig seizoen bij Zenit Sint-Petersburg, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd. In het verleden speelde de Rus eerder voor Arsenal.

Nainggolan langer bij Roma
Radja Nainggolan speelt ook de komende jaren voor AS Roma. De Romeinen nemen de Belg definitief over van Cagliari en hebben zijn contract gelijk laten opwaarderen tot medio 2018. Nainggolan, afgelopen seizoen een van de smaakmakers bij zijn club, gaat bij Roma naar verluidt 3,5 miljoen euro per jaar verdienen.

Voormalig supertalent naar Nederland

Go Ahead Eagles biedt vanaf dinsdag onderdak aan een voormalig supertalent uit Engeland. Nathan Delfouneso komt de komende weken op proef in Deventer, zo meldt de degradant. De 24-jarige spits werd opgeleid bij Aston Villa en speelde voor die club ruim dertig wedstrijden in de Premier League (twee goals). Hij doorliep alle Engelse jeugdelftallen, maar tot een doorbraak kwam het nooit. De afgelopen jaren werd de 1,85 meter lange Delfouneso verhuurd aan onder meer Leicester City, Burnley en Blackpool. Hij is transfervrij.

Heerenveen-doelman valt uit
SC Heerenveen moet het voorlopig stellen zonder Wieger Sietsma. De doelman is tijdelijk uitgeschakeld met een knieblessure, zo meldt Heerenveen via de officiële kanalen. Hij liep tijdens de training een beschadiging van de knieband op. "Het is niet ernstig", aldus fysiotherapeut Erik ten Voorde. "Hij traint aangepast en kan vermoedelijk twee weken niet spelen." Wieger Sietsma is wel mee naar het trainingskamp in Oosterbeek, waar sc Heerenveen tot en met woensdag verblijft.

Ippel verlaat Willem II
Ricardo Ippel verlaat Willem II en gaat spelen voor MVV. De 24-jarige Brabander doorliep de gehele jeugdopleiding van de Tilburgse club en was een basisspeler in het kampioensjaar. Na de terugkeer in de Eredivisie vorig seizoen verdween hij echter uit de basis. "Met Ricardo halen we een jongen in huis die, ondanks zijn nog jonge leeftijd, ervaring met zich meebrengt. Ook op het hoogste voetbalniveau in Nederland", reageert trainer Ron Elsen tegenover 1Limburg. "Hij is een dynamische middenvelder die balans kan brengen in het aanvallende spelsysteem dat MVV wil hanteren."

Tester weg bij Heracles
Het verblijf van Daniël Neustädter bij Heracles Almelo was van korte duur. De verdediger, die op proef was bij de Heraclieden, gaat niet in op de uitnodiging om met Heracles op trainingskamp te gaan naar Billerbeck. De Duitse Neustädter prefereert een maatschappelijke carrière boven een langere loopbaan als profvoetballer. Hij stopt dan ook met het bedrijven van betaald voetbal en gaf dat maandag te kennen aan Heracles.

Nieuw elan voor Roda
Roda JC Kerkrade gaat aankomend seizoen met een uiting van Solland Solar op de borst spelen. Het dochterbedrijf van Group Pufin Power is de nieuwe hoofd- en shirtsponsor van de promovendus. De overeenkomst duurt één seizoen, maar de partijen hebben de intentie om de deal met meerdere jaren te verlengen. Nick Janssen, commercieel manager van Roda: "We zijn er ontzettend trots op dat we met Solland Solar een nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden. Twee A- merken die perfect op elkaar aansluiten."

Emmen haalt Heraclied
Dennis Telgenkamp gaat FC Emmen versterken. De doelman komt transfervrij over van Heracles Almelo en moet in Emmen concurreren met Marko Meerits, oud-doelman van Vitesse. "Dit seizoen wilden we twee gelijkwaardige keepers bij onze eerste selectie hebben", zei Wim Beekman, algemeen directeur van Emmen. "Wij denken dat Dennis qua cultuur hier prima past, en bovendien gewoon steengoed kan keepen." Telgenkamp zelf: "FC Emmen is een club die in het verleden altijd nacompetitie speelde. Na een aantal seizoenen sportieve malaise hebben ze de weg naar boven weer gevonden. Daarom zie ik een overgang naar Emmen heel erg zitten."