'Brands en Gerbrands broeden op plan om oude bekende naar PSV te halen'

'Brands en Gerbrands broeden op plan om oude bekende naar PSV te halen'

14-07-2015 06:36
14

PSV is zo goed als klaar op de transfermarkt. De Eindhovenaren moeten de komst van Gaston Pereiro nog officieel bevestigen en dan kan de club weer even vooruit. Alleen in de verdediging wil Phillip Cocu zich nog versterken.

Na het vertrek van Karim Rekik, die uiteindelijk voor Olympique Marseille koos, zit PSV dunner in de centrale verdedigers. Het beoogde duo is Jeffrey Bruma-Nicolas Isimat-Mirin, maar de kans bestaat dat er flinke concurrentie komt. Volgens het Algemeen Dagblad is Hector Moreno, oud-speler van AZ, een belangrijke kandidaat om de verdediging te komen versterken.

De afgelopen week heeft PSV nog informeel contact gehad met de Mexicaan, die momenteel bij Espanyol onder contract staat. Daar heeft hij een verbintenis tot medio 2016, waardoor de transfersom te overzien zal zijn. Het contact met Moreno verloopt waarschijnlijk makkelijk. Technisch manager Marcel Brands en algemeen directeur Toon Gerbrands kwamen hem jarenlang dagelijks tegen bij AZ.

Door een op het WK opgelopen blessure kwam Moreno vorig seizoen slechts negentien keer in actie. Hij is de voorbije maanden ook in verband gebracht met Premier League-clubs als Southampton en Arsenal. Het zou ook nog kunnen dat PSV een middenvelder haalt. Dat gebeurt pas als Marcel Ritzmaier vertrekt. Ibrahim Afellay is in ieder geval een kandidaat

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s