Update: Lens bevestigt naderende miljoenentransfer: 'Ready for take-off'
Aanvaller op punt van vertrekken

Update: Lens bevestigt naderende miljoenentransfer: 'Ready for take-off'

15-07-2015 10:38
5

Jeremain Lens lijkt zijn zin te krijgen en naar Engeland te verkassen. De 27-jarige aanvaller tekent zo goed als zeker op korte termijn bij Sunderland, meldt The Chronicle.

De bij Sunderland goed ingevoerde krant heeft contact gehad met Dinamo Kiev. De Oekraïense club heeft bij monde van directeur Rezo Chehonolidze laten weten dat de transfer 'voor tachtig procent' rond is. Sunderland heeft geen problemen om te voldoen aan de vraagprijs van Dinamo Kiev. Er zou een akkoord zijn bereikt over een transfersom van 12,5 miljoen euro.

Lens liet eerder deze week al weinig ruimte voor twijfel. Hij wilde niets liever dan naar Sunderland verkassen. Daar kan hij opnieuw gaan samenwerken met Dick Advocaat, na eerdere coöperaties bij AZ en PSV. De verwachting van The Chronicle is dat de officiële bekendmaking van de transfer nog even op zich laat wachten.

Update 10:38: Jeremain Lens tekent naar verwachting woensdag een meerjarig contract bij Sunderland. Dinamo Kiev en de aanvaller zelf bevestigen dat hij het vliegtuig naar Engeland heeft gepakt. In de middag zal Lens een medische keuring ondergaan, waarna de transfer wordt afgerond.