De Graafschap slaat slag: Meer clubs uit de Eredivisie toonden interesse
Nieuweling van De Graafschap kijkt uit naar 'Twente'

De Graafschap slaat slag: "Meer clubs uit de Eredivisie toonden interesse"

17-07-2015 10:00
2

Thijs Bouma gaat met De Graafschap de Eredivisie in. De rechtsback speelde tot voor kort bij Almere City FC en genoot zijn opleiding bij FC Twente. En naar het duel met de Tukkers kijkt de verdediger nu al uit.

Rondom een oefenduel met v.v. Ruurlo (1-6) werd Bouma constant aangeklampt door supporters voor een handtekening. "Het is een gekkenhuis hier", aldus Bouma, die na een half uur pas kon gaan douchen, in de Gelderlander. "Je merkt dat het hier heel erg leeft, zowel bij fans van De Graafschap als bij de amateurclubs waar we tegen spelen."

En dat komt niet in de laatste plaats doordat De Graafschap aankomend seizoen weer op het hoogste niveau speelt. "Ik heb vorig jaar expres een eenjarig contract getekend bij Almere. Ik wilde zoveel mogelijk spelen en daarna de stap naar de Eredivisie maken. Dat is gelukt, gelukkig. Er waren meer clubs uit de Eredivisie die interesse toonden, maar dan zou ik met grote jongens moeten concurreren. Ik denk dat ik hier meer kans heb om minuten te maken."

Bouma brak eerder, namens Twente, niet door in de Eredivisie. "Ik had de pech dat ik op het verkeerde moment bij FC Twente zat. De club gaf veel geld uit aan spelers en ik had vier rechtsbacks voor me. Hoe kun je er als jeugdspeler doorheen komen als je jongens voor je hebt die allemaal 1 miljoen euro per jaar verdienen?" Op zaterdag 12 december staat Bouma tegenover Twente. "Die datum heb ik omcirkeld. Dan wil ik laten zien wat Twente mist."