Feyenoord opgelet: vijf verdedigende kandidaat-versterkingen op een rij
Feyenoord dringend op zoek naar verdedigende versterking

Feyenoord opgelet: vijf verdedigende kandidaat-versterkingen op een rij

20-07-2015 09:50
19

Feyenoord heeft door het wegvallen van Sven van Beek dringend behoefte aan een nieuwe centrale verdediger. VoetbalPrimeur gaat op de stoel van Martin van Geel zitten en stelt een shortlist met vijf kandidaat-versterkingen op.

Feyenoord moet Van Beek waarschijnlijk maanden missen door een enkel- én knieblessure. Giovanni van Bronckhorst houdt zijn hart vast en hoopt dat Van Geel, technisch directeur in De Kuip, hem zo snel mogelijk een nieuwe verdediger bezorgt. Onderstaand vijf opties voor de vacature in Rotterdam-Zuid.

Eric Botteghin (FC Groningen)
Behoorde vorig seizoen wekelijks tot de beste verdedigers van de Eredivisie, maar is 'gewoon' in Groningen aan de voorbereiding begonnen. Een transfer in juli of augustus is echter niet uitgesloten, weet ook Feyenoord. Botteghin komt net als Van Beek het best tot zijn recht aan de rechterkant van het centrum.

Nathan Aké (Chelsea)
Voor Aké moet dit het jaar van de definitieve doorbraak worden. Het is de vraag of dat gaat gebeuren in dienst van Chelsea, waar de concurrentie moordend is. Feyenoord kan uitkomst bieden. De twintigjarige jeugdinternational kent Rotterdam door en door, verliet Varkenoord in 2011 voor Chelsea en kan een ideale huuroptie zijn, ook omdat hij als verdedigende middenvelder uit de voeten kan.

Ryan Donk (Kasimpasa)
Strijkt een uitstekend salaris op in Turkije en stond in de belangstelling van clubs als Besiktas en Galatasaray, maar zal bij tijd en wijlen ook denken aan een terugkeer naar Nederland. Feyenoord kan hem voorlopig een basisplaats garanderen. Nadeel is echter dat Donk een linkspoot is en met Terence Kongolo heeft Van Bronckhorst die al in huis.

Jan-Arie van der Heijden (clubloos)
De topfavoriet om Feyenoord op korte termijn te versterken. Van der Heijden weigerde zijn Vitesse-contract te verlengen en is sinds 1 juli officieel transfervrij. Het liefst gaat de oud-Ajacied aan de slag in het buitenland, maar de stap naar een Nederlandse topclub is wellicht ook aantrekkelijk. Feyenoord lijkt inmiddels al tot actie te zijn overgegaan.

Isaac Hayden (Arsenal)
Een onbekende naam in Nederland, maar de verdediger timmert aan de andere kant van de Noordzee hard aan de weg. Arsène Wenger gebruikte het twintigjarige toptalent al twee keer in de hoofdmacht van Arsenal, beide keren in een League Cup-wedstrijd. Door het Arsenal-verleden van Van Bronckhorst kan Feyenoord een kans maken.