Kritiek verstuurd naar Amsterdam: 'Suarez had bij Ajax nooit een gym gezien'
Suarez werd een trainingsbeest

Kritiek verstuurd naar Amsterdam: 'Suarez had bij Ajax nooit een gym gezien'

22-07-2015 00:00
10

Luis Suarez, nu speler van FC Barcelona, stapte enkele jaren geleden over van Ajax naar Liverpool. Darren Burgess, de voormalige fitness coach van The Reds, laat weten dat de Uruguayaan weinig aan krachttraining had gedaan. Maar Suarez werd een waar beest.

"Suarez was nog nooit naar de gym geweest voordat hij van Ajax overstapte naar Liverpool. Dus het was zaak om hem bij te brengen wat de voordelen zijn", aldus Burgess in Liverpool Echo. Daarmee geeft hij de nodige kritiek op Ajax. "Op bepaalde momenten in de voorbereiding moesten we Luis zelfs afremmen en dwingen om te stoppen met trainen. Hij wilde te veel doen, hij ademt voetbal."

"Hij ging met enkele andere spelers naar onze trainingshal om vervolgens anderhalf uur lang te oefenen met schieten. Ik moest er vervolgens naartoe gaan om hen te stoppen", onthult de coach, die ook lovend is over Steven Gerrard. "Hij was bezeten door elk detail, zowel op als naast het veld. Hij was totaal gefocust op Liverpool. Als er iets gebeurde rond de club waardoor de prestaties beïnvloed konden worden, greep hij in."