Mislukte Ajax-spits kijkt in spiegel: Daarom heb ik een mooie kans verpest

Mislukte Ajax-spits kijkt in spiegel: "Daarom heb ik een mooie kans verpest"

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2015 om 09:36wo 22-07-2015 om 09:36

Ooit stond hij te boek als een groot talent, maar tot een doorbaak bij Ajax kwam het nooit voor Darko Bodul. De aanvaller blikt schuldbewust terug op zijn uiteindelijk mislukte periode in Amsterdam.

Bodul weet nog hoe trots hij was toen Ajax hem jaren geleden overnam van sc Heerenveen. "Danny Blind haalde mij binnen, nadat ik het goed had gedaan bij Heerenveen”, vertelt hij aan The Daily Mail. "Marco van Basten was mijn coach en Dennis Bergkamp de spitsentrainer. Ik had daar de beste tijd van mijn leven en ze zeiden vaak dat ik een van de grootste talenten van de club was. Maar ik heb niet alles eruit gehaald."

Daarvoor zoekt Bodul de schuld bij zichzelf. "Ik was niet klaar voor die stap. Ik kwam van de straat af en had niks. Plotseling speelde ik bij een grote club. Ik was alleen in Nederland en had niet de juiste mensen om mij heen en daarom heb ik een mooie kans verpest. Mijn familie zat in Oostenrijk en het was een moeilijke tijd voor me. Als je jong bent, kun je nog niet helder nadenken. Daarom heb ik de top niet bereikt."

De nu 26-jarige spits hoopt nu alsnog geluk te vinden bij Dundee United. Bodul tekende, ondanks interesse van NAC Breda, deze week een tweejarig contract bij de Schotse club.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws