'Exit voor geflopt aanvalsduo na binnenhalen van peperdure Benteke'
Liverpool betaalde 47 miljoen voor Benteke

'Exit voor geflopt aanvalsduo na binnenhalen van peperdure Benteke'

23-07-2015 13:31
5

Liverpool rondde woensdag de komst van Aston Villa-aanvaller Christian Benteke af. Na het binnenhalen van de peperdure Belg - prijskaartje: 47 miljoen euro - zal er een aantal andere spelers moeten vertrekken. 

Fabio Borini en Rickie Lambert zijn op weg naar de uitgang, weet The Daily Mirror donderdag te melden. Borini (24) werd in 2012 aangetrokken voor ongeveer vijftien miljoen euro, maar heeft nooit potten weten te breken op Anfield.

In het seizoen 2013/2014 werd hij uitgeleend aan Sunderland, afgelopen jaargang kwam de Italiaan tot slechts twaalf optredens (één goal). De zaakwaarnemer van Borini heeft inmiddels bevestigd dat er onderhandelingen gaande zijn met Fiorentina. 

Lambert (33), afgelopen zomer overgenomen van Southampton, gaat de boeken in als een miskoop. Hij kwam sinds zijn komst tot slechts twee doelpunten in de hoofdmacht van The Reds. De elfvoudig international van Engeland (drie goals) is voor een appel en een ei op te halen door geïnteresseerde clubs. Inmiddels worden onder meer Norwich City en West Bromwich Albion aan Lambert gelinkt.