Van Gaal verschaft duidelijkheid: 'Hij doet de eerste competitiewedstrijd mee'
Zaterdag oefenduel met FC Barcelona

Van Gaal verschaft duidelijkheid: 'Hij doet de eerste competitiewedstrijd mee'

24-07-2015 21:21
2

Ondanks alle transferverhalen die spelen rond David de Gea, denkt Louis van Gaal dat de Spaanse goalie 'gewoon' onder de lat staat tijdens het eerste competitieduel van Manchester United. Op 8 augustus trapt de Britse grootmacht af tegen Tottenham Hotspur. 

Momenteel verblijft United in de Verenigde Staten. Zaterdag staat de kraker tegen FC Barcelona op het programma. In dat oefenduel zal De Gea zijn eerste speelminuten van de huidige voorbereiding maken. "Ik denk dat hij de eerste competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur gaat halen, want hij speelt morgen", aldus Van Gaal tijdens een persconferentie. 

De sluitpost, al weken in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid, kampte de laatste tijd met een rugblessure. "We gaan straks kijken wat de reactie is. Ik geef mijn spelers genoeg tijd om te herstellen en weer fit te worden."

Bastian Schweinsteiger is er sowieso niet bij tegen Barcelona. De Duitse controleur is geblesseerd. Ook Angel Di Maria ontbreekt, wist Van Gaal te melden.