'Tottenham Hotspur kan duur aanvalsduo niet meer luchten of zien'
Everton wil Lennon, Adebayor wellicht opvolger Benteke

'Tottenham Hotspur kan duur aanvalsduo niet meer luchten of zien'

24-07-2015 21:36
3

Aaron Lennon en Emmanuel Adebayor hoeven niet meer op speeltijd te rekenen bij Tottenham Hotspur. In de aanloop naar het nieuwe Premier League-seizoen trainen de twee aanvallers mee bij de reserve-ploeg van de Londenaren. 

Spurs-trainer Mauricio Pochettino heeft vleugelaanvaller Lennon en spits Adebayor laten weten dat er op White Hart Lane geen toekomst voor hen is. Beide spelers zouden voor een appel en een ei mogen vertrekken, weet The Daily Mirror. 

Er is echter één probleem voor Pochettino en co. Lennon en Adebayor ontvangen een lucratief salaris bij de nummer vijf van de Premier League en willen niet inleveren. Om die reden ketste eerder een transfer van Adebayor naar West Ham United af. 

Lennon, sinds 2005 speler van Tottenham, zou in de belangstelling staan van Everton. Die club huurde hem afgelopen halfjaar al. Nu Christian Benteke voor een recordbedrag aan Liverpool is verkocht door Aston Villa, hoopt Tottenham dat Villa-manager Tim Sherwood bij Spurs aanklopt voor Adebayor als opvolger van de Belg. Tottenham zou zelfs bereid zijn om komend seizoen het salaris van de Afrikaan te subsidiëren.