'Newcastle wil captain dolgraag lozen: kans voor Nederlander op promotie'
Argentijn heeft nog contract voor één jaar

'Newcastle wil captain dolgraag lozen: kans voor Nederlander op promotie'

26-07-2015 22:40
2

Een afscheid dreigt voor Newcastle United-icoon Fabricio Coloccini. De Argentijnse verdediger, sinds 2008 speler van The Magpies, zou in de belangstelling staan van Crystal Palace.

Bij Palace staat manager Alan Pardew aan het roer. Hij kent Coloccini (33) nog uit zijn jaren op St. James' Park. Het contract van de stopper loopt nog één seizoen door bij Newcastle. Vooralsnog deed de club geen enkele poging om de verbintenis te verlengen. 

Steve McClaren, sinds dit seizoen eindverantwoordelijk bij Newcastle, deed in de voorbereiding op het naderende Premier League-seizoen bovendien nog geen minuut een beroep op Coloccini. Opvallend, omdat de verdediger afgelopen seizoen nota bene captain was van de Noord-Engelse formatie. Tijdens de huidige oefencampagne droeg onder meer Daryl Janmaat de aanvoerdersband. 

Zondag deed McClaren de geruchten rond Coloccini van de hand. "We hebben geen aanbiedingen gehad voor hem", aldus de oud-trainer van FC Twente. "Colo is een first class professional. Hij is onze captain, ik zou niet weten waarom hij komend seizoen het shirt van Newcastle níet zal dragen."