Van Jupiler League naar Mexicaanse smaakmaker: 'Veel mee opgetrokken'

Van Jupiler League naar Mexicaanse smaakmaker: 'Veel mee opgetrokken'

Gepubliceerd: maandag 27 juli 2015 om 22:50ma 27-07-2015 om 22:50

Voor Jesus Corona is het een seizoen geworden om nooit meer te vergeten. De smaakmaker van FC Twente begon afgelopen zomer nog bij Jong FC Twente, knokte zich in de basis en scoorde in de finale van de Gold Cup tegen Jamaica (3-1 winst). Per slot van rekening kreeg Corona de Bright Future Award.

Die prijs wordt door de organisatie van de Gold Cup uitgereikt aan het grootste talent van het toernooi. "Een fantastische ervaring", noemt Corona zijn deelname aan het toernooi, op de clubsite van Twente. "Na mijn deelname met Mexico aan de Copa America, beging juni, was het geweldig om deze Gold Cup met het team mee te maken."

"Tijdens het toernooi heb ik een aantal keren mogen invallen, maar in de finale vanaf de eerste minuut gespeeld. Als je dan ook nog eens de belangrijke tweede goal scoort is dat heel mooi. Ik ben de bondscoach heel dankbaar voor zijn vertrouwen in mij, ik ben blij dat ik me heb laten zien", laat de Mexicaanse aanvallende middenvelder weten.

Mexico mag nu proberen om ten koste van de Verenigde Staten naar de Confederations Cup te gaan. "Dat is ons volgende doel. In een jaar tijd heb ik veel met de nationale ploeg mogen optrekken, interlands gespeeld en heel veel geleerd. Dit was een mooie zomer waarin ik als voetballer fantastische ervaringen op heb mogen doen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws