Mourinho ontneemt Vitesse kans op 'jongen met heel veel mogelijkheden'
"Waarom zouden we dan afstand van hem doen?"

Mourinho ontneemt Vitesse kans op 'jongen met heel veel mogelijkheden'

29-07-2015 21:58

Vitesse hoeft niet op nog een meevaller uit Londen te rekenen. José Mourinho is van plan Kenedy bij Chelsea te houden, zo laat hij woensdag weten.

Chelsea staat op het punt het Braziliaanse toptalent los te weken bij Fluminense, maar de strenge regels rond de werkvergunningen in Engeland werken vooralsnog tegen. Mourinho verwacht dat het wel goed komt. "We werken er hard aan, want we geloven in hem", aldus de Portugese manager tegen The Guardian.

Een verhuurperiode behoort niet tot de mogelijkheden, ook niet als Kenedy geen Britse werkvergunning krijgt. Mourinho: "We willen hem dicht bij ons houden. Het is een jongen met ontzettend veel mogelijkheden, waarom zouden we dan afstand van hem doen?"

Dat betekent dat Vitesse in elk geval niet op de komst van de negentienjarige Braziliaan hoeft te rekenen. De Arnhemse club huurt al vier spelers van de kampioen van Engeland: Isaiah Brown, Nathan, Lewis Baker en Danilo Pantic. Peter Bosz sprak woensdag de hoop uit nog een Chelsea-speler te kunnen verwelkomen.