Mijn Europese debuut als clubtrainer tegen een Nederlandse ploeg, heel mooi
Alkmaarders vooruitgeschoven als favoriet

"Mijn Europese debuut als clubtrainer tegen een Nederlandse ploeg, heel mooi"

29-07-2015 22:40

Voor Istanbul Basaksehir is de wedstrijd van donderdag tegen AZ speciaal. Trainer Abdullah Avci schuift de Alkmaarders als favoriet naar voren voor het tweeluik.

Avci had woensdag op de persconferentie goede herinneringen aan zijn eerdere bezoek aan Nederland. "Dat land heeft een speciaal plekje in mijn hart. Als bondscoach van Turkije Onder 17 werd ik in 2005 namelijk Europees kampioen door in de finale te winnen van Nederland. Nu mag ik als coach van Istanbul Basaksehir mijn Europese debuut als clubtrainer maken tegen een Nederlandse ploeg. Heel mooi."

Voor Avci is het duel van morgen speciaal. "Dit is de eerste keer dat Istanbul Basaksehir in Europees verband speelt. Ik zie AZ daarom als favoriet, want die club heeft veel meer Europese ervaring dan wij. Ze hebben recent in de Champions League gespeeld en zijn in de afgelopen jaren tweemaal Europees kwartfinalist geweest. Wij zullen alles op alles moeten zetten om hier een goed resultaat te halen. Dat zal ons het nodige zelfvertrouwen geven."