Ajax heeft 'jonge Yaya Touré' in huis: Hij is het allergrootste talent
"Ik voorspel hem een hele grote toekomst"

Ajax heeft 'jonge Yaya Touré' in huis: "Hij is het allergrootste talent"

31-07-2015 08:34
24

Ajax liet in de eerste helft tegen Rapid Wien een prima indruk achter, maar vergat het goede spel een vervolg te geven na rust. Uiteindelijk werd het 2-2, zag ook Aad de Mos. De oud-trainer was lovend over Riechedly Bazoer.

"Het laatste gedeelte van de eerste helft heb ik genoten. Goed voetbal, goed positiespel, kansen gecreëerd. Het had meer dan 0-2 moeten zijn. In de tweede helft heb ik écht niet genoten van Ajax", vertelt De Mos tegenover De Telegraaf TV. "Het is een raadsel hoe het zover kan terugzakken. Met elf tegen tien moet het tempo omhoog, Ajax bracht het tempo omlaag."

"Vervolgens zag je jeugdzondes bij de Ajax-verdedigers. Riedewald die laat voorzetten en Tete die vergeet de binnenkant te dekken..." Eén jeugdige speler stak er volgens De Mos juist bovenuit. "Riechedly Bazoer. Maakt zijn foutjes alleen ver van eigen doel. In zones waar je geen risico's moet nemen, doet hij dat ook niet. Op intuïtie. In aanvallend opzicht doet hij me denken aan Yaya Touré in zijn jongere jaren bij Beveren. Ik voorspel voor Bazoer een hele grote toekomst. Naar mijn idee is hij het allergrootste talent dat Ajax in huis heeft."