Discussie laait op na treurig beeld in de Arena: Alleen in Nederland
PSV won zondag met 3-0

Discussie laait op na treurig beeld in de Arena: "Alleen in Nederland"

03-08-2015 20:39
39

In een halflege Arena werkten PSV en FC Groningen zondagavond het duel om de Johan Cruijff Schaal. De ontmoeting tussen de landskampioen en bekerwinnaar van Nederland leeft helaas niet, constateerden Adam Maher en Bryan Linssen. 

"Er moet wel iets veranderen met de Johan Cruijff Schaal", steekt Groningen-aanvaller Linssen van wal tegenover Metro. "Als je in het buitenland kijkt wat voor wedstrijden dat zijn: VfL Wolfsburg tegen Bayern München, Paris Saint-Germain tegen Olympique Lyon, Arsenal tegen Chelsea, daar leeft het gewoon ontzettend."

"Nederland is eigenlijk het enige land waar het niet leeft. Dat vind ik apart, het is immers wel een extra kans om een prijs te pakken. Ik weet niet waar het aan ligt. Misschien zijn de kaartprijzen te hoog, misschien zijn er teveel mensen op vakantie, ik heb geen idee. Maar er moet wel wat veranderen."

PSV'er Maher (foto), goed voor één treffer in het met 3-0 gewonnen duel, betreurde de sfeerloze Arena ook. Hij denkt echter iets genuanceerder over het Super Cup-duel. "Het is toch een soort traditie, net zoals de bekerfinale altijd in De Kuip wordt gespeeld. Je weet dat van tevoren, ik denk dan ook dat je dat zo moet houden. Dat het nu halfvol zat is jammer, maar voor mij werkt het niet demotiverend. Je kunt dat ook niet maken ten opzichte van de fans die wel de moeite hebben genomen om te komen kijken."