Olympique Lyon heeft overbodige Van Gaal-pion voor vier jaar binnen

Olympique Lyon heeft overbodige Van Gaal-pion voor vier jaar binnen

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2015 om 21:09ma 03-08-2015 om 21:09

Olympique Lyon lichtte maandagochtend al een tipje van de sluier, nu is de transfer officieel: Rafael da Silva maakt de overstap van Manchester United naar Zuid-Frankrijk. Lyon bevestigt dat 's avonds op de eigen website. 

De Braziliaanse vleugelverdediger ondertekent een vierjarig contract in Stade de Gerland. Op maandag doorstond hij met succes een medische keuring, dinsdag zal de tweevoudig international aan de pers worden gepresenteerd. Hoeveel United ontvangt voor Rafael, dat maakt Lyon niet bekend. Volgens Britse media betalen de Fransen ongeveer drie miljoen. 

De 25-jarige vleugelverdediger speelde sinds januari 2008 op Old Trafford. Jarenlang gold Rafael als een grote belofte en was hij bovendien een vaste waarde onder Sir Alex Ferguson. Sinds de legendarische Schotse manager het voor gezien hield, is de klad er in gekomen.

Afgelopen seizoen deed Louis van Gaal amper een beroep op Rafael. Hij deed slechts elf keer mee in de Premier League. United haalde deze zomer al een nieuwe rechtsback in huis. Matteo Darmian kwam voor twintig miljoen euro over van Torino. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws